Einar Film har sett lyset fra skjermen
Da koronaen senket seg over landet, og alle rømte til sine respektive hjemmekontorer var kommunikasjon en av de store utfordringene som måtte løses først. Markedet hadde allerede flere gode digitale alternativer, og tilbyderne fikk sitt svare strev med å gjøre sine tjenester enda bedre egnet til fjernkommunikasjon. Guri Neby i Einar Film & Fortellinger, ble raskt begeistret for norske Whereby.
- Det første som slo meg med Whereby er at det er enkelt og umiddelbart, forklarer hun via skjermen. (Vi gjør selvsagt intervjuet på samme plattform). Hun trekker frem en del av de grunnleggende funksjonene, som at det er mulig å personalisere rommene man inviterer samtalepartnere til, hvordan man kan sette opp sosiale og digitale møteplasser som står åpne for alle som sitter hjemme, og dermed gjenskape følelsen av kollegialt samvær gjennom internett. At man kan tilpasset utseende på rommen gjør at man kan skape visuelt behagelige skjermbilder som senker terskelen og hever opplevelsen for de som deltar.
- Dette har forandret måten vi jobber for alltid, forklarer Neby, med henvisning til hvordan de i forberedelser til filmproduksjoner har gjennomført befaringer som tidligere krevde både reisetid og betydelig utgifter. - Vi ser at vi kan få gjort mye arbeid fra kontorpulten, som vi tidligere oppsøkte fysisk. Denne typen effektivisering hadde det tatt lang tid å overbevise oss om, var det ikke fordi koronaen tvang oss til å tenke nytt. Hun understreker at dette er ting som har kommet for å bli.
Whereby har den fordelen at den ikke krever innlogging fra andre enn den som arrangerer møtene. Det gjør det veldig enkelt for alle å ta del i møter, enten de er gjenganger, eller bare er involvert den ene gangen. - Så lenge personen klarer å trykke på en link, så kan de delta i et Whereby-møte, forteller hun. Dette gjør at selv de med største teknologiutfordring kan delta uten frykt.
I større møter, med mange deltakere har Whereby en funksjon for å gi enkle tilbakemeldinger, i form av emojis, som langt på vei erstatter kroppsspråket man oppfatter i et fysisk møte. Det bidrar i stor grad til at tjenesten fremstår som mer menneskelig enn andre, tilsvarende tjenester på markedet.
Guri Neby understreker at Whereby er et verktøy som kommer til å bli flittig brukt også når pandemien har blitt historie, og selv om hun ser frem til å drikke kaffe med sine arbeidskamerater igjen så snart som mulig, har hun fått et helt annet syn på digital sosialisering, både profesjonelt og privat, takket være den norske start-up'en.
Årets julebord er nødvendigvis også påvirket av restriksjoner, men også der fungerer Whereby som substitutt. De vanlige rommene er for anledningen omdøpt til Baren, Dansegulvet og Kjøkkenet, siden alle vet at sistnevnte er beste rommet på en fest. For anledningen er også de forskjellige rommene visuelt tilpasset feiringen. Så det blir hos Einar Fil også i år, takket være Whereby.