Sony åpner NAB 2017

Sony trumfer gjennom en fullskala IPTV løsning på NAB2017

Sony viser på NAB2017 innovasjoner innen bildebehandling med høy dynamisk rekkevidde (HDR), IP og medieløsninger som gjør det mulig å skape dynamisk innhold og øke effektiviteten i arbeidsflyten for en rekke applikasjoner og produksjoner. Selskapet åpner NAB 2017 med et nytt oppkjøp, og fortalte med stolthet at de kjøper Crispin Automation og utvider Sonys tekniske fotavtrykk.

Oppkjøpet gir Crispin og Sony mulighet til å kombinere selskapene kompetanse innen kringkastings- og produksjonsflyt for å kunne tilby kundene en enklere måte å distribuere og administrere innhold. Sony har tidligere jobbet med Crispin på flere prosjekter, særlig innen styring av mediekontroll og skybasert distribusjonstjenester blant annet for PBS og TEGNAs Media Clearinghouse-prosjekt, her ble oppsettet i produksjonsprosessen automatiserte slik at det er enklere å distribuere syndikerte programmer til en kjede med TV-stasjoner.

Begge disse prosjektene baserer seg på Crispins master-control automation og Loading Dock-teknologi, samt en tett integrering med Sonys Ci media-cloud-tjenester.

Katsunori Yamanouchi, ny sjef for Sony USA

Sony HDC-4800

Kamera systemer som HDC-4300 og HDC-4800 vil gjøre Sony standen til et spennende sted å være for TV-fotografer. Katsunori Yamanouchi den nye sjefen for Sony Professional Solutions Americas var tilstede på pressekonferansen for å presentere de nye kameraene.

-På NAB vil vi vise nye produkter, oppdateringer for nåværende produkter og en rekke nye arbeidsflytløsninger som imøtekommer de stadig skiftende behovene til kundene, vi skal gjøre det lettere å ta i bruk 4K live produksjon og HDR til IP live produksjon, media løsninger, asset management for å kombinere løsninger som kan sette preg på TV-fremtiden, sier Yamanouchi

Ifølge Deon LeCointe, senior manager for IP-produksjonsteknologi og sportsløsninger hos Sony Electronics, kameraer bare en del av det større bildet.

-Utover kameraet, sier han, er det HDR, IP, og et komplett utvalg av media løsninger som oppfyller alle kravene for medieproduksjon i dag og i framtiden. Vi har 4K- og HDR-muligheter for hele produktlinjen, noe som inkluderer HDR for lavbudsjett produksjoner. Denne løsningen gjør det enklere å skyte og redigere i Hybrid Log-Gamma (HLG) med den produksjonsmetoden er det ikke behov for fargekorrigering.

Filmkamera med 4K

Sonys kompakte filmkameraer - FS5 og Z150 - støtter denne arbeidsflyten ved hjelp av HLG-opptaksfunksjonen som gjør det enkelt å jobbe med filbaserte arbeidsflyt.

Det nyeste komponentet for Sonys SR Live-arbeidsflyt er HDRC-4000-konverteren, som gjør at HD- og 4K-signalene kan gå rett inn i et HDR-produksjonsmiljø. SDR-kilder kan også oppkonverteres ved hjelp riktig fargespenn slik at du kan imøtekomme forskjellige fargeoppsett i HDR. Denne allsidige teknologien gjør at SDR-arkiv, reklame eller feeds enkelt kan integreres i en HDR-produksjon.

På showet i år utvikler Sony videre sin 4K live-løsning, og legger til metadata-arbeidsflyt for å gi effektiv innholdsstyring over et Share Play-aktivert nettverk, slik at brukerne kan spare betydelig tid fra produksjon til luft.

4K løsning fra Sony.

HDR gir muligheter

For HDR tilbyr Sony system, arbeidsflyt og valg av innspillingsformater som gir uovertruffen fleksibilitet i alle HDR-produksjoner. Sony har allerede etablert sin SR Live for HDR-arbeidsflyt, et enkelt system som muliggjør en effektiv arbeidsflyt for samtidig produksjon av 4K HDR og HD SDR.

På NAB 2017 utvider Sony også spekteret med HDR-muligheter gjennom to nye forbedringer, HD HDR-live kringkasting og øyeblikkelig HDR-arbeidsflyt. Sony kan tilby det bredeste valget av videoformater avhengig av brukernes produksjonskrav.

Sony fremhever også sin løsning for IP-live-produksjon.  Sony har over flere å solgt IPTV som framtidens løsning.  I følge Sony ser de at flere og flere aktører tar i bruk IP for å levere live 4K-video-, lyd-, synkroniseringssignaler og kontrolldata via en enkelt nettverkskabel. På NAB 2017 viser Sony sin IP-end-to-end-mulighet, samt kompatibilitet med industristandarder, som SMPTE ST2110, ST2059 og NMOS IS-04.

John Studdert fra Sony 

 

IPTV for massene

John Studdert, salgs- og markedsføringsdirektør for media og sport i  Sony, sier at selskapets IP-innsats nå lar kundene bygge et fullstendig IP-kontrollrom eksklusivt rundt Sony-produkter, og at disse produktene er kompatible med  alle de ulike IP-standarder, inkludert støtte av SMPTE 2110, som mange anser å være fremtiden for IP-transport.

En av de andre nyhetene på NAB 2017 er XDCAM Air, en skybasert ENG-abonnementstjeneste. Denne løsningen for arbeidsflyt er designet for å øke hastigheten fra opptak til postproduksjon, gjennom å utnytte mulighetene innen det å kombinere cloud computing og XDCAM.

-XDCAM Air gjør at våre kunder kan laste oppp innhold til nettskyen raskere og mer effektivt, sier Studdert. 

NAB

04.24.17
Geir Bergersen

Søk

Monitor magasin

Twitter

07.12.2017 - 15:19

SVG Europe is delighted to announce that it will host its first-ever Nordic Summit in Norway on January 15-16... fb.me/CxtNCsMm

01.12.2017 - 11:35

Doppler Film med viktigheten av videoarkivering fb.me/9FsW8bSir

28.11.2017 - 16:09

Her trekker vi vinneren av DJI Phantom 4PRO dronen! fb.me/AWOJrKYX

24.11.2017 - 18:09

Her trekker vi vinneren av DJI Phantom 4 Pro dronen! fb.me/15W27Ad3z

24.11.2017 - 17:45

Bransjenytt

Pandora har valgt Premium utgaven av AMIRA kamera som gir de blant annet 2K opptak i ProRes 444, import av egendefinerte 3D LUT og opptil 200fps.

Steinberg Media Technologies GmbH ønsker å invitere til et unikt Cubase 7 launch-party og en uforglemmelig aften på John Dee, Rockefeller i Oslo...

Mediateket har blitt tildelt to viktige anbud i NRK den siste tiden.

I samarbeid med DK-Tecknologies arrangerer Soundware Norge AS et Loudness seminar, tirsdag 18. oktober.

Twentyfourseven AS overtar det norske Maxell-agenturet på profesjonell opptaksmedia. Det skandinaviske selskapet er utleier av teknikk til TV-...

Reality i nord for britiske TV-seere. Nå skal også britene kjempe seg fram til "71º Nord", blir det suksess på britiske TV-skjermer. Gir...

NISS har fått godkjent studieprogrammet årsstudium i film og TV som et høyskolestudium.

Dokumentarfilmen vinner fram i Norge.

Petter Wallace med bakgrunn fra Filmfondet og Produsentforeningen er ny sjef for NRK sin eksterne redaksjon.

NRK lisens ulovlig i forhold til EØS-avtalen.

Nyhetsarkiv

Med opp mot 1000 besøkende til nå har LLB i 2017 hatt godt besøk den første dagen. Messen varer fortsatt torsdag 2.mars og fredag 3.mars på Telenor...

Monitor har tatt en prat med et utvalg utstillere for å få litt dybdeinformasjon om hvilke nyheter og overraskelser de har for besøkende på årets LLB...

TV-programmet «Lost in Time» er det første Interactive Mixed Reality-gameshowet i verden, og all utvikling skjer i Norge.

Den 14 utgaven av ISE messen i Amsterdam starter opp 7-10.februar. ISE 2017 er en av de største messen for AV-installasjoner i Europa. I 2016 var...

Det nye Moesgård Museum utenfor Århus er absolutt verdt et besøk. Museet setter nye standarder for hvordan et museum kan utformes i dag og utnytter...

Når foreningen for Lyd, Lys og Bilde (LLB) åpner dørene for sin messe i mars 2017 er det andre gang de holder messen utenfor Oslo sentrum....

Panasonic vant blindtest av laserprojektorer utført av den britiske systemintegratoren Pure AV.

– Mediability blir navnet på det nye konsernet som samler tre av Skandinavias fremste leverandører av medieproduksjonsløsninger.

NAB 2016 starter i Las Vegas nå denne uken. Arrangøren forventer over 100.000 besøkende.

Tilt var det første selskapet i Norge som startet opp et profesjonelt droneselskap i filmbransjen.

Monitor nyheter RSS

Syndicate content